Susanna Leinosen uusi teos SEE | OBEY yhdistää tanssia, tekstiä ja elokuvaa

Kuule Kasperi Laineen kiehtovan kummallinen äänimaailma. Eläydy Jukka Viikilän epäloogisen rationaalisiin teksteihin. Näe Jouka Valkaman ainutlaatuinen tanssielokuva. Koe Susanna Leinosen fyysinen ja hienovireinen liikekieli.

Marraskuussa kantaesityksensä saava Susanna Leinonen Companyn uusi tanssiteos SEE | OBEY on kolmelle tanssijalle tehty elokuvan, tanssin, musiikin ja tekstin voimakas liitto, jonka teemat kumpuavat vallankäytöstä, ajan pysymättömyydestä sekä tottelevaisuudesta.

Kirjailija ja dramaturgi Jukka Viikilän teosta varten kirjoittamat ja omassa järjettömyydessään järkevät tekstit yhdistyvät teokseen vastakohtien kautta. Viikilän tekstejä tulkitsevat teoksen ääniraidalla Suomen eturivin naisnäyttelijät Laura Birn, Sanna-Kaisa Palo ja Emmi Parviainen.

SEE | OBEY on tanssia elämän absurdismista. Leinosen tummanpuhuvat teemat nousevat yhä elämän nurjalta puolelta, mutta uusi teos ottaa niihin valoisamman kulman ja koskettelee paikoin huumorinkin rajapintoja. Teos avaa ikkunan maailmaan, jonka rajat vain tanssi ja liike voivat piirtää, mutta joka saa täyden muotonsa vasta mielikuvituksellisen musiikin, epäloogisen rationaalisten tekstien sekä silmiä hivelevän visuaalisuuden kautta.

SEE | OBEY -teoksessa tanssivat Sanni Giordani sekä sisarukset Misa Lommi ja Natasha Lommi. Teoksen äänimaailman suunnittelusta vastaa rap/hip hop -artisti Kasperi Laine, pukusuunnittelu on Erika Turusen käsialaa ja valosuunnittelusta vastaa Joonas Tikkanen.

SEE | OBEY on paitsi Susanna Leinosen tanssiteos, myös Jouka Valkaman tanssielokuva. Valkaman videotaide on ennenkin ollut tärkeässä osassa Leinosen teoksia, mutta tällä kertaa elokuva sekä sulautuu osaksi näyttämöteosta että muodostaa oman itsenäisen teoksensa.

SEE | OBEY -elokuvassa kerrotaan rinnakkain kolme tarinaa, joissa kuvataan inhimillisiä tunteita, arjen tapahtumia ja ristiriitoja fyysisen ilmaisun ja liikkeen avulla. Tarinoiden ajan kulkua manipuloidaan elokuvallisin keinoin ja silmänräpäyksen kestäviin hetkiin saadaan uutta syvyyttä hidastusten avulla. Elokuvassa nähdään lukuisia ammattitanssijoita sekä lähes sata avustajaa.

SEE | OBEY -teoksen ensi-ilta on Helsingin kulttuurikeskus Stoassa 14.11.2015 klo 19.00.

Muut esitykset:
su 15.11. klo 15
ti 17.11. klo 19
to 19.11. klo 19
pe 20.11. klo 19
la 21.11. klo 19
su 22.11. klo 15

Koreografia Susanna Leinonen Musiikki Kasperi Laine Tekstit Jukka Viikilä Elokuva Jouka Valkama Valosuunnittelu Joonas Tikkanen Pukusuunnittelu Erika Turunen Tanssijat Sanni Giordani, Misa Lommi, Natasha Lommi Äänet Laura Birn, Sanna-Kaisa Palo ja Emmi Parviainen

Harjoituskuva, kuvaaja Erika Turunen

← Takaisin