Susanna Leinosen teos Nasty tutkii pahuutta kehollisuuden kautta

Tiedote, julkaisuvapaa
3.4.2018

Suomen menestyneimpiin nykytanssikoreografeihin kuuluvan Susanna Leinosen teos Nasty saa ensi-iltansa syyskuussa 2018. Teos luo katsojan eteen kaunistelemattoman tulkinnan todellisuudesta, jossa pahuus pesii niin yhteiskunnan rakenteissa kuin meissä itsessämme.

Leinonen on tanssijoineen tutkinut paitsi ihmisruumiin rajallisuutta, myös katseen kohteena olemista ja naiskehoon kohdistettuja usein koviakin odotuksia. Teos ei väistä fyysisen rääkkäämisen ja henkisen jaksamisen värittämää vaikeaa teemaa – ruumiista luovan työn välineenä – vaan nostaa tanssijat keskiöön työnsä ja kehojensa ainoiksi oikeiksi omistajiksi. Tanssijan huippuunsa harjoitettu keho näyttäytyy Nastyssa ulkoisista ja sisäisistä odotuksista oireilevana koneena, jonka suunnat muuttuvat ja iho venyy saavuttaakseen täyden potentiaalinsa.

”Teos ei mässäile väkivallalla, vaan tuo esille sen, miten kohdistamme julmuutta toisiimme ja itseemme. Teema ei jää vain liikkeeseen, vaan halusimme tavata sen myös kirjaimellisesti ääneen” kertoo Susanna Leinonen

Nastyssa kuullaan Viron merkittävimpiin säveltäjiin kuuluvan Arvo Pärtin musiikkia. Teoksen puku- ja maskeeraussuunnittelusta vastaa Sari Nuttunen. Hän on työskennellyt muun muassa Dramatenille, Dansen Husille sekä erilaisissa televisio- ja elokuvatuotannoissa, joista tuoreimpana kiitellyssä Saamelaisveri -elokuvassa. Valosuunnittelun toteuttaa Lahden kaupunginteatterissa työskentelevä Harri Peltonen. Teoksessa tanssivat Susanna Leinonen Companyn Tanssisesongille kiinnitetyt tanssijat Tiia Huuskonen, Elina Häyrynen, Natasha Lommi, Elisa Tuovila ja Erika Vilander. Teoksen ensi-ilta on 7.9.2018 klo 19 Kulttuurikeskus Stoassa.

 

Syksyllä 2018 luvassa aiempaa monipuolisempi ohjelmisto

Susanna Leinonen Companyn edellinen kantaesitys Dreams of Replay sai ylistävät arvostelut ja se vierailee vuoden 2018 aikana muun muassa Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Gdanskissa, Puolassa. ”Tulevana syksynä tarjoamme entistä kattavamman ohjelmiston pääkaupunkiseudulla. Muut ohjelmistossa olevat teokset tullaan julkistamaan kevään aikana. Esitysten lisäksi luvassa on muun muassa erilaisin yleisötyöelementein maustettuja paketoituja kokonaisuuksia” iloitsee ryhmän toiminnanjohtaja Salla Mistola. Susanna Leinonen Company hakee keväällä 2018 myös VOS-järjestelmän piiriin.

 

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Salla Mistola
toiminnanjohtaja
+358 45 1380 336
salla@susannaleinonen.com

 

Lipunmyynti:

Ennakkovaraukset
myynti@susannaleinonen.com
+358 50 512 9959

 

← Takaisin