TIEDOTE 25.4.2019

Susanna Leinonen Company on kutsuttu esiintymään Venäjän Petroskoihin Nord Dance -festivaalille kesäkuussa 2019 Touch of Gravity-teoksella. Yleisö- ja arvostelumenestys Touch of Gravity sai ensi-iltansa Helsingin Juhlaviikoilla elokuussa 2014, ja se on nähty sittemmin Etelä-Koreassa, Yhdysvalloissa ja Itävallassa. Teoksesta esitettiin myös ote osana televisioitua Valtakunnallista Suomi 100 -juhlaa joulukuussa 2017.

Touch of Gravity nähdään kahdesti Petroskoissa 8.-16.6. pidettävällä pohjoisen Euroopan nykytanssia esittelevällä Nord Dance -festivaalilla, jonka järjestää Karjalan Tasavallan Musiikkiteatteri. Festivaalilla esitetään myös teokset muun muassa suomalaiselta Compañía Kaari & Roni Martinilta sekä maineikkaalta norjalaisryhmältä Jo Strømgren Kompanilta. Ensimmäistä kertaa järjestettävää festivaalia tukee Venäjän kulttuuriministeriö.

Touch of Gravityn keskiössä on vartalo, jota vetävät ja työntävät sekä luonnonlait että ihmisten keskinäinen vetovoima. Teos leikittelee jokaisen tanssijan unelmalla – miltä tuntuisi olla painoton. Savon Sanomat kuvaili kritiikissään Touch of Gravityn olevan ”joka osaltaan viimeistelty esitys, joka puhuttelee katsojaa tinkimättömyydellään ja abstraktilla kauneudellaan”, kun taas Helsingin Sanomat luonnehti teosta ”koko työryhmän voimannäytöksi”. Touch of Gravityssa Susanna Leinosen persoonallista liikekieltä täydentävät Jouka Valkamansurreaalit videoprojisoinnit ja Kasperi Laineen musiikki.

 

Touch of Gravity
13.-14.6.2019
Nord Dance Festival
Karjalan Tasavallan Musiikkiteatteri
Petroskoi, Venäjä
Lisätietoja tapahtumasta