Susanna Leinonen Companyn juhlavuosi alkaa mittavalla Ruotsin kiertueella

Susanna Leinonen Company aloittaa 15-vuotisjuhlavuotensa mittavalla Ruotsin kiertueella. Marraskuussa ensi-iltansa saanut SEE | OBEY nähdään seitsemässä kaupungissa maaliskuussa 2016.

Kiertueella SEE | OBEY esitetään samassa illassa Tukholman Stadsteaternin tanssiryhmää johtavan Kenneth Kvarnströmin uuden teoksen TRE kanssa. Kahden koreografin aloitteesta lähteneen yhteiskiertueen toteuttaa Dansnät Sverige.

Leinosen teokset ovat herättäneet Ruotsissa suurta kiinnostusta jo aiemmin, mm. arvostetuille ruotsalaisille balettitaloille tehtyjen tilausteosten sekä vuonna 2013 järjestetyn Sokea mieli -teoksen kiertueen myötä.

Susanna Leinosen teokset ovat tunnettuja persoonallisesta ja vahvasta fyysisestä liikekielestä. Leinonen tekee teoksissaan yhteistyötä Suomen eturivin suunnittelijoiden sekä teknisesti taitavien ja ilmaisuvoimaisten tanssijoiden kanssa.

Kiertueella nähtävä SEE | OBEY on paitsi Susanna Leinosen nykytanssiteos myös Jouka Valkaman samanniminen tanssielokuva. Kun yhtälöön lisätään Jukka Viikilän arjen absurdismista ammentava teksti ja Kasperi Laineen alati uudistuva ja kiinnostava äänimaailma, on tarjottimella kokonaistaideteos, jollaisia Susanna Leinonen Companylta on ollut lupa odottaa koko ryhmän 15-vuotisen taipaleen ajan.

”Susanna Leinonen Companyn eri taiteen lajeja yhdistävä teos SEE | OBEY on aisteja hivelevä ja ajattelua herättelevä elämys. […] Huimaavalla taidolla ja ilmaisuvoimalla tanssijat toteuttavat vaativat liikelaadut laajuuksineen. Herpaantumaton intensiteetti tekee syvän vaikutuksen.” Mia Hannula, Turun Sanomat 16.11.2015

”Olen iloinen, että nykytanssissa on tekijöitä, jotka jaksavat jalostaa puhtaan liikkeen mahdollisuuksia. Nyt Leinosen vahvaan käsialaan on kehittynyt uusi, lempeämpi sävy. […] Kova, mutta joustava, etäinen, mutta hereillä. Tanssijat Sanni Giordani sekä Misa ja Natasha Lommi ovat tämän hypnoottisen tyylin mestareita.” Raisa Rauhamaa, Teatteri & Tanssi 8/2015

Susanna Leinonen Company: SEE | OBEY ja K. Kvarnström & Co: TRE

1.3.2016 klo 19:30 Konserthus, Vara

3.3.2016 klo 19 Stora Teater, Göteborg

5.3.2016 klo 19 Konserthus, Västerås

8.3.2016 klo 19 Gävle Teater, Gävle

10.3.2016 klo 19 Halmstad Teater, Halmstad

15.3.2016 klo 18 Konserthusteatern, Karlskrona

17.3.2016 klo 19 Regionteatern, Växjö

SEE | OBEY -teoksesta nähdään lisäesityksiä Helsingissä syyskaudella 2016, luvassa on myös muuta juhlavuoden ohjelmaa, mistä tiedotamme tarkemmin myöhemmin keväällä. Ennen kiertuetta Susanna Leinosta työllistää opetustyö Tampereella, helmikuussa valmistuu koreografia Veteen piirretty Tampereen konservatoriosta keväällä 2016 ammattiin valmistuville tanssiopiskelijoille.

← Takaisin