Susanna Leinonen Company maailman merkittävimmän nykytanssitapahtuman pääohjelmistoon

Susanna Leinonen Company on valittu ainoana suomalaisryhmänä esiintymään internationale tanzmesse nrw:n pääohjelmistoon. Tanzmesse on kansainvälisesti merkittävin ja kooltaan suurin yksinomaan nykytanssille omistettu tapahtuma, joka kokoaa yhteen yli 1900 ammattilaista ja tuhansia kiinnostuneita katsojia. Ohjelmistoon valitaan viitisenkymmentä teosta  700 hakemuksen joukosta. Suomesta tänä vuonna on myös mukana Open Studio -ohjelmassa Alpo Aaltokoski Company, joka esittää näytteitä Ali & Alpo -teoksesta.

Susanna Leinonen Company esittää messuilla viime syksynä ensi-iltansa saaneen Dreams of Replay -teoksen, joka sai ylistävät arviot lukuisilta suomalaislehdiltä. Helsingin Sanomat povasi teoksesta ”hitti- ja vientituotetta suomalaiselle kokonaisvaltaiselle tanssiteatteriosaamiselle” ja totesi kyseessä olevan ”ensemble, joka voisi olla mistä hyvänsä maailman huippuryhmästä”. Dreams of Replay nähdään yhdellä tapahtuman isoimmista näyttämöistä, 1250-paikkaisessa Capitol-teatterissa avajaispäivänä 29.8. tuplaillassa yhdessä baskiryhmä Kukai Dantzan kanssa.

”Tämä on jo kolmas kerta, kun meidät valitaan osaksi tanzmesseä, ja ensimmäinen kerta, kun pääsemme esittämään kokopitkän teoksen isolla lavalla. Olen todella iloinen ja ylpeä tästä luottamuslauseesta ryhmän taiteelliselle näkemykselle ja kasvulle. Tanzmesse on myös tärkeä ponnistusalusta moneen muuhun paikkaan”, toteaa taiteellinen johtaja Susanna Leinonen.

← Takaisin