Susanna Leinosen teos Nasty saa kantaesityksensä Helsingin Stoassa 7.9., sitä ennen teoksen teemoihin syvennytään asiatiistaissa jo 4. päivä. Luvassa on varmasti mielenkiintoinen keskustelutilaisuus kehollisuudesta taiteessa koreografin kutsumien taiteilijavieraiden kanssa.

Keskustelijoiden kuvat: Hilja Mustonen ja AJ Savolainen

Keskustelijoina ovat kehotaiteilija, sanoittaja ja lauluntekijä Sirkka-Liisa Sass sekä rap-artisti ja kuvataiteilija Kirsikka Ruohonen aka Adikia.Keskustelua vetää Susanna Leinonen Companyn toiminnanjohtaja Salla Mistola.

Sirkka-Liisa Sass on käynyt läpi lukuisia leikkauksia vaikean skolioosin ja rintasyövän vuoksi. Hänen selkärangan oikaisuhistoriaansa liittyvä näyttely Noidankehä on ollut esillä Kiasman lisäksi myös mm. Ruotsissa ja Englannissa. Samanniminen dokumenttiromaani aiheesta julkaistiin vuonna 2001.

Adikia, ”epäoikeuden jumalatar”, debytoi rap-artistina keväällä 2017 Paha narttu -singlellä, jolla hän ilmoitti kyllästyneensä konttaamiseen. Myöhemmin hän on julkaissut Kävi täällä -nimisen EP:n sekä tuplasinglen Wuornos/Babyshower.

Keskustelussa kehollisuutta ja Nastyn teemoja käydään läpi koreografi Susanna Leinosen etukäteen kokoamien väitteiden ja ajatusten kautta. Illan vieraat ottavat kantaa väitteisiin ja tuovat esiin oman näkökulmansa.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!

Nastyn keskiössä tanssijan keho
Nasty on pysäyttävän ajankohtainen nykytanssiteos kehoon kohdistuvista odotuksista, hyökkäyksistä ja rajoituksista. Koreografi Susanna Leinonen on tanssijoineen tutkinut katseen kohteena olemista: keskiössä ovat tanssijat ja heidän ruumiinsa luovan työn välineenä. Huippuunsa harjoitettu keho näyttäytyy Nastyssa ulkoisista ja sisäisistä odotuksista oireilevana koneena, jonka rajat siirtyvät ja iho venyy saavuttaakseen täyden potentiaalinsa. Kysymys kuuluu, kuka tai mikä tämän potentiaalin lopulta määrittää?

Stoan asiatiistai: kehollisuus taiteessa 4.7.2018 klo 18 Kulttuurikeskus Stoa, tapahtuma Facebookissa
Lue lisää 
Nastysta.
Nastyn ensi-ilta 7.9.2018 klo 19 Kulttuurikeskus Stoa
Muut esitykset 9.9. klo 15, 12.9. klo 19, 13.9. klo 19, 14.9. klo 19, 15.9. klo 19, 16.9. klo 15
Liput Lippu.fi