SLC marraskuun tiedote

Susanna Leinosen Nasty Tallinnaan ja Pietariin

Koreografi Susanna Leinosen menestysteos Nasty vierailee loppuvuoden aikana Tallinnassa, Pietarissa ja Porissa. Syyskuun alussa ensi-iltansa saanut naisten itsemääräämisoikeutta käsittelevä Nasty nousi syksyn puhutuimmaksi tanssiteokseksi kerättyään arvostelijoilta ylistävät arviot ja salit täyteen yleisöä. Marraskuun alussa teos nähtiin Savoyssa osana Nasty Women -iltaa, jossa keskustelijat Maria Veitolan johdolla ruotivat ”nasty women” ja #metoo -ilmiöitä. Esitys oli lähes loppuunmyyty ja yleisö osoitti suosiota seisaaltaan.

Seuraavaksi Nasty nähdään Tallinnassa KUMU-museon näyttämöllä 23.11. ja 24.11. Tallinnan-vierailu on osa Susanna Leinonen Companyn omaa esitystoimintaa. On poikkeuksellista, että suomalaisryhmä tuottaa itse omia esityksiään ulkomaille. SLC on laajentanut omaa esitystoimintaansa poikkeuksellisen paljon kotimaassa ja nyt ryhmä tekee uuden avauksen Tallinnassa.

Joulukuun alussa vuorossa on Pietari, kun Nasty nähdään osana Look@Dance Finland -katselmusta. Kyseessä on pietarilaisen Open Look -festivaalin Suomi-katselmus. Tanssin tiedotuskeskus on mukana toteuttamassa katselmusta. Nasty esitetään Alexandrinsky Theaterissa 1.12.2018. Tämän jälkeen suuntana ovat Pori ja Pori Dance Companyn Tanssikuu -festivaali. Nasty esitetään Porin teatterissa 9.12.2018. Esitys Porin teatterissa päättää Susanna Leinonen Companyn vuoden.

Suurta kasvua 

Vuoden 2019 alussa Nasty nähdään yhteisilloissa Race Horse Companyn Urbotekin kanssa Espoon kulttuurikeskuksen Louhi-salissa. Tammikuussa Nasty viedään myös Kuopioon, helmikuussa on Oulun vuoro ja huhtikuussa Nasty esitetään Turussa Åbo Svenska Teaterissa.

Susanna Leinonen Companyn toiminta kasvoi vuonna 2018 huomattavasti, kun ryhmä toteutti pääkaupunkiseudulla useita teoksia ja erilaisia sisältöjä käsittävän ohjelmiston. Vuoden katsojamäärä tulee olemaan noin 8000 henkilöä. ”Vuosi on ollut meille aivan poikkeuksellinen. Tänä vuonna toimintamme ollut monipuolisempaa kuin koskaan aiemmin. Vuoden aikana on toteutettu yleisötyöhanke Kalasatamassa, tanssielokuva, tilausteos Tampereelle ja oma kantaesitys Helsinkiin… Olemme esiintyneet kuudessa maassa  ja pääkaupunkiseudulla on nähty peräti kolme Susanna Leinonen Companyn teosta” kertoo ryhmän toiminnanjohtaja Salla Mistola.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Tinja Nieminen
Tuotannon assistentti
+358505129959
tinja@susannaleinonen.com

 

Tulossa 2018:

Nasty, Kumu-museon teatteri, Tallinna 23.11.-24.11.2018

Nasty, Alexandrinsky Theatre, Pietari 1.12.2018

Nasty, Tanssikuu -festivaali, Pori 9.12.2018

Nasty, Louhi-sali, Espoo, 10.-13.1.2019

Nasty, Sotku, Kuopio, 19.1.2019

Nasty, Åbo Svenska Teater, Turku, 24.4.2019

P.S. Olemme muuttaneet, uusi osoitteemme on Sörnäisten rantatie 22 E.

 

← Takaisin