SHACODA Showcase for Contemporay Dance

Susanna Leinonen Company järjestää kansainvälisen nykytanssin showcasen, SHACODAn, Soulissa Etelä-Koreassa 7.10.2014. Showcase on osa Aasian suurimman esittävän taiteen tapahtuman PAMSin ohjelmistoa. Vuonna 2013 PAMSiin osallistui lähes 1900 esittävän taiteen ammattilaista ympäri maailmaa.

SHACODA esittelee PAMSin osallistujille ja paikalliselle yleisölle neljä kiinnostavaa ja kovatasoista tanssiryhmää Suomesta, Belgiasta ja Etelä Koreasta. Suomea tapahtumassa edustavat palkitut huippukoreografit Susanna Leinonen ja Kaari Martin. SHACODAa varten järjestettiin vuonna 2013 avoin haku, johon tuli 96 hakemusta 24 maasta. Näistä Susanna Leinonen valitsi neljä kiinnostavinta teosta osaksi tapahtumaa.

SHACODA on korkeatasoinen kansainvälinen nykytanssin showcase –tapahtuma, jonka tavoitteena on luoda suomalaisille ryhmille näkyvyyttä ja yhteistyömahdollisuuksia kansainvälisellä kentällä. Suomalainen nykytanssi on viime vuosina herättänyt paljon kiinnostusta maailmalla. Koreografit Susanna Leinonen ja Kaari Martin ovat kumpikin tunnettuja omaperäisen ja persoonallisen tanssin tekijöinä.

SHACODA syntyi koreografi Susanna Leinosen halusta rakentaa uudenlainen kohtauspaikka tanssialan ammattilaisille. Tarkoituksena tehdä eri tyyppisten esittävän taiteen messujen ja tapahtumien kanssa yhteistyötä, jolloin SHACODA kiertää maailmalla tapahtumien yhteistyökumppanina, saa messujen kautta potentiaaliset ostajat ryhmille sekä laajan paikallisen yleisön. Tulevaisuudessa taiteen kentällä suuri voimavara on yhteistyöprojektit ja produktiot eri maiden välillä.

SHACODA toteutetaan yhteistyössä Opetus- ja kulttuuriministeriön, PAMSin ja Samdong Internationalin kanssa.

← Takaisin