SEE I OBEY vierailee Imatralla

SEE I OBEY vierailee Imatralla Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalilla 9.6.2017. Festivaalin teema vuonna 2017 on koko maailma on näyttämö. Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii Kamran Shahmardan. Ohjelmistossa nähdään aihepiiriin sopivaa teatteria, sirkusta, katuteatteria, katumusiikkia, nykytanssia, lastenteatteria, draamaa ja elokuvaa.

Susanna Leinonen Company tuo festivaaleille teoksen SEE I OBEY. Marraskuussa 2015 kantaesityksensä saanut tanssiteos on kolmelle tanssijalle tehty elokuvan, tanssin, musiikin ja tekstin voimakas liitto, jonka teemat kumpuavat vallankäytöstä, ajan pysymättömyydestä sekä tottelevaisuudesta.

Kirjailija ja dramaturgi Jukka Viikilän teosta varten kirjoittamat ja omassa järjettömyydessään järkevät tekstit yhdistyvät teokseen vastakohtien kautta. Viikilän tekstejä tulkitsevat teoksen ääniraidalla Suomen eturivin naisnäyttelijät Laura Birn, Sanna-Kaisa Palo ja Emmi Parviainen.

SEE | OBEY on tanssia elämän absurdismista. Leinosen tummanpuhuvat teemat nousevat yhä elämän nurjalta puolelta, mutta teos ottaa niihin valoisamman kulman ja koskettelee paikoin huumorinkin rajapintoja. Teos avaa ikkunan maailmaan, jonka rajat vain tanssi ja liike voivat piirtää, mutta joka saa täyden muotonsa vasta mielikuvituksellisen musiikin, epäloogisen rationaalisten tekstien sekä silmiä hivelevän visuaalisuuden kautta. SEE | OBEY on paitsi Susanna Leinosen tanssiteos, myös Jouka Valkaman tanssielokuva. Valkaman videotaide on ennenkin ollut tärkeässä osassa Leinosen teoksia, mutta tällä kertaa elokuva sekä sulautuu osaksi näyttämöteosta että muodostaa oman itsenäisen teoksensa.

pe 9.6.2017 klo 18:00
SEE | OBEY
Kulttuuritalo Virta, Karelia-sali
Kesto 65 min
Liput 10€ – 25€. Osta lippu

← Takaisin