Nasty Women -ilta

Jäikö Nasty näkemättä Stoassa? Susanna Leinonen Company tuo syksyn puhutuimman tanssiteoksen vielä kerran Helsinkiin! Keskiviikkona 7.11. Savoyssa tarjolla on timanttinen paketti suorapuheista keskustelua ja häikäisevää tanssia.

Kun Donald J. Trump ja Hillary Clinton tekivät vaalikampanjoitaan koko läntisen maailman seuratessa vierestä, totesi Trump eräässä vaaliväittelyssä Clintonin olevan ”such a nasty woman”. Lausahdus levisi globaalisti, kun naiset sekä Yhdysvalloissa että ympäri maailmaa ottivat vähätteleväksi loukkaukseksi tarkoitetun heiton omakseen, tehden siitä voimauttavan sloganin. Samalla #NastyWomen-tunnisteen alla käytiin tärkeää keskustelua kulttuurimme suhteesta päteviin ja voimakkaisiin naisiin.

Susanna Leinonen Company tuo Savoy -teatteriin kokonaisuuden, jossa tämän teeman äärelle pysähdytään muiden naisvaikuttajien kanssa. Nasty Women -ilta koostuu moderoidusta keskustelusta sekä Leinosen nykytanssiteoksesta. Paneelissa mukana ovat Susanna Leinosen lisäksi Elina KnihtiläKoko Hubara ja Anna Eriksson,  keskustelua vetää Maria Veitola.  ”Olemme halunneet koota yhteen joukon erilaisia naisia, jotka ovat tehneet meihin vaikutuksen tienraivaajan rohkeudellaan” kertoo SLC:n toiminnanjohtaja Salla Mistola. ”Keskustelun tavoitteena ei ole kerrata vääryyksiä, vaan aidosti pohtia, miten tästä eteenpäin. Miten muutamme asenteita ja yhteiskunnallisia rakenteita? Pitääkö naisen olla ”nasty” pärjätäkseen?”

Keskustelun jälkeen nähdään Susanna Leinosen tuorein teos Nasty. Ajankohtainen esitys tutkii kehoon kohdistuvista odotuksia, hyökkäyksiä ja rajoituksia. Stoassa ensi-iltansa 7.9. saanut Nasty keräsi Stoan kantaesitysjaksolla huikeat katsojaluvut, ja kriitikot ovat olleet yksimielisiä ylistyksessään. ”Nasty kaivertaa kompleksisuudellaan ja syvillä tunteillaan pelon ilmapiiriin aivan omanlaistaan vapautta, jonka vastaanottaminen vaatii myös katsojalta uskallusta kohdata omia tuntemattomia puoliaan”, totesi arviossaan Helsingin Sanomien Maria Säkö. Lue lisää Nastysta

Nasty Women -ilta Savoyssa 7.11.2018 klo 19.00

OSTA LIPUT

← Takaisin