Nasty & Urbotek Louhisalissa 10.-12.1.2019

 

Kotimaisen nykytanssin ja nykysirkuksen ykkösnimet intiimissä yhteisnäytöksessä Espoon kulttuurikeskuksessa

Esitys:
Susanna Leinonen Company – Nasty
Race Horse Company – Urbotek
To 10.1. klo 18
Pe 11.1. klo 18
La 12.1. klo 18

Ovet 17:30

Liput myynnissä nyt!

Palvelumaksuineen alkaen (+toimitusmaksu)
Peruslippu 42,50€
Eläkeläiset 38€
Opiskelijat 20€

Suositusikäraja 12

Espoon kulttuurikeskuksen kevätkausi saa tyylikkään startin, kun kaksi alansa mestaria, Susanna Leinonen Company ja Race Horse Company yhdistävät esityksensä ainutlaatuiseen kahden teoksen iltaan. Kansainvälisesti arvostetun koreografin Susanna Leinonen uusin teos Nasty tutkii naisen rooleja, vartaloa ja siihen kohdistuvaa epäoikeudenmukaisuutta. Race Horse Companyn tuorein teos Urbotek jatkaa ryhmän maailmanvalloitusta ja käsittelee urbaania ahdinkoa huumorin sekä akrobatian keinoin. Kaksi yhteiskunnallisesti ajankohtaista ja jopa anarkistista teosta, joissa kaavoihin kangistuminen ja perinteet eivät ole vaihtoehto. Nasty ja Urbotek Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa 10.-12.1.2019. Liput palvelumaksuineen alkaen 42,50 euroa, tulevat myyntiin perjantaina 16. marraskuuta Lippu.fi:ssä.

Susanna Leinonen Companyn Nasty avaa naiskehoon kohdistuneita odotuksia, julmuuksia ja hyökkäyksiä. Teos sai inspiraationsa USA:n presidentinvaaleista, jossa Donald Trump kutsui vastustajaansa Hillary Clintonia nimityksellä ”such a nasty woman”. Tämä herätti kysymyksiä. Häijy, ikävä, hankala – ovatko nämä adjektiiveja, joilla kuvataan päämäärätietoista naista? Polttavan pysäyttävässä teoksessa yhdistyy ihmiskehon
voima, kylmä maailma ja Arvo Pärtin herkkä ja dramaattinen musiikki. Vaikka aihe on vakava ja Leinosen tyylille poikkeuksellinen, esityksessä välittyy vahva yhteishenki. Esityksessä nähdään Leinosen luottotanssijat Tiia Huuskonen, Elina Häyrynen, Natasha Lommi, Elisa Tuovila ja Erika Vilander. Sari Nuttusen herkkyyttä ja raakuutta taidokkaasti yhdistelevä puvustus ja Harri Peltosen suunnittelemat sävähdyttävät valot tehostavat ulkomaailman raakaa kylmyyttä.

”Yhteistyö Race Horse Companyn kanssa on ollut toiveenani jo pidemmän aikaa. Olemme todella iloisia, että Espoon kaupunki on halunnut mahdollistaa tämän ainutlaatuisen esitysjakson. Tässä on kokonaisuus, joka on aivan ehdottomasti jokaisen nähtävä. Räjähtävä alku vuodelle!” – Salla Mistola, toiminnanjohtaja, Susanna Leinonen Company

Rauli Dahlberg, ohjaaja ja Race Horse Companyn yksi perustajajäsenistä, pohtii uudessa teoksessaan kaupunkielämän hektisyyttä ja ihmisyyttä kaupunkitilassa. Urbotek on RHC:n tyylille ominainen huumoririkas teos, jossa ironisoidaan sirkustaiteen avulla kiirettä, työntekoa ja vapaa-ajan nautintoja. Sirkustaiteilijat Kalle Lehto, Susanna Liinamaa, Teemu Skön, Lassi Tauriainen, Rony Hämäläinen ja Teemu Riihelä osoittavat aitoa taituruutta ja mieleenpainuvaa akrobatiaa. Urbotek näyttää, että urbanisaation keskellä saa nauraa myös itselleen.

Susanna Leinonen Company – Nasty
Koreografia: Susanna Leinonen
Tanssijat: Tiia Huuskonen, Elina Häyrynen, Natasha Lommi, Elisa Tuovila ja Erika Vilander
Musiikki: Arvo Pärt, Max Richter
Puvut: Sari Nuttunen
Ääni: Teemu Korpipää
Valot: Harri Peltonen
Video: Ville Seppänen

Race Horse Company – Urbotek
Ohjaus: Rauli Dahlberg
Sirkustaiteilijat: Kalle Lehto, Susanna Liinamaa, Teemu Skön, Lassi Tauriainen, Rony Hämäläinen, Teemu Riihelä
Käsikirjoitus: Rauli Dahlberg, Kalle Lehto
Ääni: Sami Tammela, Jussi Liukkonen
Valot: Antti Sairanen
Puvut: Rauli Dahlberg, Anja Muhonen

← Takaisin