NASTY ÅBO SVENSKA TEATERIIN – NASTY VISAS PÅ ÅBO SVENSKA TEATER I APRIL

SLC kotimaan kiertue vierailee seuraavaksi Turussa – ja mitä upeimmissa puitteissa: NASTYn voi kokea Åbo Svenska Teaterin suurella näyttämöllä keskiviikkona 24. huhtikuuta kello 19. Susanna Leinonen Companyn edellinen vierailu  ÅST:llä Dreams of Replay -teoksella huhtikuussa 2018 oli yleisömenestys.

Liput Nastyn ainoaan esitykseen Varsinais-Suomessa voi ostaa Ticketmasterilta.

Nasty
Åbo Svenska Teater
Ke /Ons 24.4.2019
19:00
Liput / Biljetter 17,50€-28,00€ Ticketmaster

NASTY VISAS PÅ ÅBO SVENSKA TEATER I APRIL

Nasty är ett slående aktuellt verk om förväntningar, påtryckningar och begränsningar som gäller kroppen. Verket ger publiken en oförskönad tolkning av verkligheten, där ondskan ruvar både i samhällets strukturer och i oss själva. Vi tar ut den orättvisa och obarmhärtighet vi upplever på andra, låter det onda gå vidare. Nasty blottar dansarens kropp i den hårda och kalla världens korsdrag.

Verken av Susanna Leinonen Company är kända för sina extremt skickliga och krävande rörelser. Den här gången har Leinonen och hennes dansare undersökt inte bara människokroppens begränsningar, utan också hur det är att vara i blickfånget och de ofta hårda förväntningar som riktas mot kvinnokroppen. I centrum för verket står dansarna och deras kroppar som verktyg för kreativt arbete. En kropp som tränats till det yttersta framställs i Nasty som en maskin som lider av yttre och inre förväntningar, som ändrar riktning och vars hud töjs ut för att uppnå sin fulla potential. Frågan är vem eller vad som sist och slutligen definierar denna potential.

Leinonens koreografi gottar sig inte i kroppslighet och våld, utan avslöjar den vardagliga brutalitet som vi riktar mot andra och oss själva. Hårda ord fyller sin plats skrivna på utrymmets ytor och dansarnas hud som en ström av information och åsikter som är omöjlig att stoppa. Arvo Pärts känsliga och uttrycksfulla musik kontrasterar mot och kompletterar vår hårda uppfattning av världen.

← Takaisin