Menestysteos Nasty saapuu Turkuun keskiviikkona 24.4.2019

TIEDOTE, julkaisuvapaa 15.1.2019  

Susanna Leinonen Company saapuu jälleen Turkuun, kun ryhmän viimeisin teos Nasty esitetään Åbo Svenska Teaterin Suurella näyttämöllä. Kyseessä on naisten itsemääräämisoikeutta käsittelevä teos, joka sai ensi-iltansa Helsingissä syyskuussa 2018. Tämän jälkeen nykytanssiteosta on esitetty poikkeuksellisen paljon ja poikkeuksellisen laajalti.  

Nasty keräsi heti ilmestymisensä jälkeen ylistäviä arvioita kriitikoilta, minkä lisäksi se on täyttänyt katsomot kerta toisensa jälkeen. Teosta on esitetty Helsingissä, Tallinnassa, Pietarissa, Espoossa, Kuopiossa ja Oulussa. Juuri ennen Turun esityksiä SLC esittää teoksesta lyhennettyä versiota Dance Salad Festivalilla Houstonissa Yhdysvalloissa. Vuoden 2019 aikana teosta tullaan esittämään myös Meksikossa, Koreassa ja Belgiassa sekä eri kaupungeissa kotimaassa. Katsojia teos on kerännyt Turkuun saapuessaan jo yli 7000 kappaletta. Tämä on nykytanssiteokselle harvinaista Suomessa.    

Koreografi Susanna Leinoselle teos edustaa uudistumista: ”Vaikka monet teoksistani voidaan nähdä dystopioina, on Nasty ensimmäinen aidosti ajankohtaiseen aiheeseen kantaa ottava teos. Toivon teoksen pysäyttävän, herättävän ajatuksia ja tulkintoja.”   

Nastyn työryhmästä löytyy osaamista myös Turun seudulta, sillä teoksessa tanssii turkulaistanssija Maria Nurmela. Hän on Susanna Leinonen Companyn tuoreimpia rekrytointeja. Nurmelan lisäksi näyttämöllä nähdään Emmi Hakala, Tiia Huuskonen, Elisa Tuovila ja Tatiana Urteva. Edellisen kerran SLC esiintyi Turussa huhtikuussa 2017 kun ryhmän edellinen kantaesitys Dreams of Replay esitettiin niin ikään Åbo Svenska Teaterissa  

Susanna Leinonen Company on suomalaisen nykytanssin kärkiryhmiä. Vuonna 2018 ryhmä keräsi noin 10 000 katsojaa ja esiintyi seitsemässä eri maassa. Ryhmän toiminta on erittäin kansainvälistä. Taike, OKM ja Helsingin kaupunki ovat SLC:n toiminnan tärkeimpiä mahdollistajia.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt 

Urte Kiaupa
viestintäassistentti  

urte@susannaleinonen.com
+358 50 512 9959 

← Takaisin