Kohti entistä parempaa työyhteisöä!

Susanna Leinonen Companyn toiminta on kaksinkertaistunut viimeisten parin vuoden aikana. Esitystoiminta niin ulkomailla kuin kotimaassakin on laajentunut huomattavasti, yleisötyö on tullut vahvasti mukaan ryhmän toimintaan, myös katsoja- ja osallistujamäärät ovat moninkertaistuneet. Ryhmän vaikuttavuus on kasvanut merkittävästi, samoin myös henkilötyövuodet. Kasvu on vaatinut organisaatiolta paljon ja niin taiteellinen kuin tuotannollinenkin henkilökunta on joutunut venymään.

SLC on tähdännyt aina korkealle taiteellisesti ja halumme kehittyä vahvasti entisestään myös työnantajana. SLC haluaa kehittää toimintatapojaan siten, että voimme tarjota parhaan mahdollisen työyhteisön tekijöillemme. Kuluneen vuoden aikana SLC on keskusteluttanut paljon työntekijöitään, ja jatkotoimenpiteitä on pohdittu pitkin syksyä. Haluamme kuulla ehdotuksia myös toimijoilta, jotka eivät juuri nyt ole olleet mukana ryhmän toiminnassa.

Susanna Leinonen Company kutsuu kaikki entiset ja nykyiset työntekijänsä ja kumppaninsa mukaan kehittämään ryhmän toimintaa. Mikäli mieltäsi on jäänyt askarruttamaan epäkohta tai toimintatapa, haluamme käydä siitä avointa keskustelua – ja parantaa toimintatapojamme entisestäänkin.

Kehittääkseen toimintaansa mahdollisimman monipuolisesti, Susanna Leinonen Company on käynnistänyt yhteistyön johtamisen ja mentoroinnin ammattilaisen, Kati Huovinmaan kanssa. Pitkäkestonen yhteistyö vahvistaa SLC:n johtamisosaamista vielä entisestään, selkeyttää rakenteita ja edesauttaa merkittävän kasvun mukanaantuomien vaiheiden onnistunutta läpivientiä.

”Viimevuosina ryhmän toiminta on laajentunut ja kasvanut huomattavasti. Rakenteet ja käytännöt pitää saada samalle ammattimaiselle tasolle. Meillä on halu kehittää toimintaamme ja nyt kiinnitämme läpileikkaavasti huomiota toimintatapoihimme” toteaa SLC:n toiminnanjohtaja Salla Mistola.

SLC haluaa kehittää toimintaansa tavoitteenaan olla paras työpaikka tekijöilleen. ”Ryhmän toimintaa kehittämällä voidaan varmasti tuoda uusia oivalluksia koko kentälle” pohtii SLC:n perustaja ja taiteellinen johtaja Susanna Leinonen.

”Organisaation kasvaessa ja vaikuttavuuden lisääntyessä on oleellista pystyä pitämään rakenteisiin ja henkilökunnan motivaatioon liittyvät seikat kehityksessä mukana. SLC:llä on kaikki edellytykset yhä uusiin onnistumisiin myös tulevaisuudessa”, toteaa Kati Huovinmaa.

Voit olla yhteydessä joko sähköpostitse tai puhelimitse!

Salla Mistola
Toiminnanjohtaja
salla(at)susannaleinonen.com
+358 45 1380 336

Susanna Leinonen 
Taiteellinen johtaja
susanna(at)susannaleinonen.com
+358 50 526 2737

← Takaisin