Tiedote 29.3.2022: Kehitämme jatkuvasti Susanna Leinonen Companyn toimintaa

Kuluneet neljä vuotta ovat olleet hurjia. Susanna Leinonen Company (SLC) on kasvanut ja muuttunut merkittäväksi toimijaksi tanssin alalla kahdenkymmenen toimintavuotensa aikana. Olemme isoimpia työllistäjiä tanssin kentällä ja haluamme olla sitä myös tulevaisuudessa.

Meilläkin on ollut kasvukipuja. Havahduimme vuonna 2018 siihen, että johtamisessamme ja työyhteisön ilmapiirissä oli kehitettävää. Tanssi on luova taideala, joten tietty viime tinkaisuus kuuluu elimellisesti toimialaamme. Viime hetken muutokset ovat aina mahdollisia, vaikka ne eivät olekaan mukavia. Ala on myös fyysinen, ja jokainen meistä tekee töitä kehollaan ja persoonallaan. Silti työsopimukset edellyttävät tuntimääriä, työehtoja ja vastuita niin työntekijältä kuin työnantajalta. Olemme kaikki olleet ikään kuin koe-esiintyjiä sen suhteen, miten luova työ, juridinen työsopimus ja työaikalaki sovitetaan yhteen.

Olemme oppineet paljon. Sen jälkeen kun asia nousi tapetille, Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt meillä tarkastuksia. Se antoi marraskuussa 2021 vapauttavan lausunnon SLC:n toiminnasta. Viimeisin avin käynti oli nyt maaliskuun alussa. Siinä keskityimme tehtyihin toimenpiteisiin ja työsuojelun suunnitelmiin. Saimme marraskuussa 2021 myös päätöksen syyttämättä jättämisestä: sen mukaan olimme noudattaneet työsuhteen ehtoja kuten pitikin. Olemme näiden vuosien aikana alkaneet panostaa työntekijöiden hyvinvointiin ja jaksamiseen.

Perustajamme Susanna Leinonen kuvailee omaa matkaansa:
– Olen aloittanut johtamisen opinnot vuoden 2021 alussa, ja näin jälkiviisaana tiedän tehneeni aiemmin virheitä. Neljässä vuodessa olen onneksi oppinut paljon. Olen saanut vuoden 2020 syksystä asti päivittäistä neuvoa ja apua esimies- ja johtamistyöhöni. Tätä minun olisi pitänyt huomata pyytää jo aikaisemmin.
– Tavoitteenani on tehdä kunnianhimoista tanssitaidetta, lisätä suomalaisen tanssin tunnettuutta, työllistää luovan alan tanssijoita ja taiteilijoita, tarjota heille kansainvälisiä kokemuksia ja pitää yllä SLC:n työhyvinvointia. Näiden kaikkien vuoksi SLC on olemassa.

Näin kevään korvalla katseemme on tulevaisuudessa. Olemme juuri aloittaneet Juuret-tanssiteoksen esitykset, ja seuraavatkin teokset ovat työn alla. Olemme oppineet virheistämme. Haluamme olla vastuullinen työnantaja, joka rakentaa ja ylläpitää hyvää työilmapiiriä.

SLC esittää lämpimät kiitokset upeille tanssijoille, kaikille lavastuksen, puvustuksen, musiikin, videon ja valaistuksen ammattilaisille sekä tuikitärkeälle yleisölle ja rahoittajille, jotka tekevät tämän kaiken mahdolliseksi; teidän ansiostanne tanssi kulkee, kiertää ja koskettaa.

Kiitos että olette mukana matkallamme.

Lisätiedot: Susanna Leinonen, 050 526 2737

← Takaisin