Tanssija

Tiia Huuskonen

“Susannan liikekielen nyanssit ja logiikka tuntuivat aluksi vaikeasti saavutettavilta. Mutta kun kaaret lopulta löysivät paikkansa, oli tunne palkitseva. Vaikka liikekieli on tarkkaa, kehonkäytön logiikan avauduttua sieltä löytyi myös kiinnostavia mahdollisuuksia leikitellä ja tuoda mukaan omaa persoonaa.” – Tiia Huuskonen

Tiia Huuskonen on valmistunut tanssijaksi Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksesta vuonna 2007. Valmistumisensa jälkeen hän tanssi Suomen Kansallisbaletissa vuosina 2007-2010. Tänä aikana hän esiintyi mm. teoksissa La Bayadére (kor. Natalia Makarova), Sechs Tänze (kor. Jiri Kylian) ja Minus 7 (kor. Ohad Naharin). Vuodet 2010-2011 Tiia vietti Sveitsissä Ballet Junior de Genéve ryhmässä, jossa hän työskenteli mm. Ioannis Mandafouniksen ja Gilles Jobinin kanssa. Vuodesta 2011 lähtien Tiia on työskennellyt freelance tanssijana mm. Ballet Finlandin ja Ken Main kanssa.

Yhteistyö Susanna Leinosen kanssa alkoi syksyllä 2011, josta lähtien Tiia on ollut yksi Companyn luottotanssijoista. Tanssin ohella Tiia opiskelee kauppatieteitä ja kestävää kehitystä LUT University, School of Business and Management, Masters of Strategy, Innovation and Sustainability-maisterihjelmassa.