Tanssija

Heidi Lehtoranta

“Nautin Susannan liikekielestä; se on haastavaa, aistikasta ja täynnä pieniä herkullisia yksityiskohtia… Koko keho on täydessä työssä ja äärimmilleen venytettynä. Vuosien myötä olen saanut myös tilaisuuden työstää jo oppimaani, päässyt syvemmälle liikekielen haasteisiin. Olen tanssinut Susannan lähes jokaisessa teoksessa ja olen ilomielin ja uteliaana lähtenyt mukaan aina uudestaan.” Heidi Lehtoranta

Tanssija Heidi Lehtoranta on aloittanut tanssiopintonsa Sonja Tammelan balettikoulussa Lappeenrannassa. Hän on valmistunut Suomen Kansallisoopperan balettikoulusta vuonna 1999 ja Tukholman Danshögskolanin tanssijalinjalta 2000. Lehtoranta työskentelee tällä hetkellä freelance-tanssijana Suomessa ja Ruotsissa ja on esiintynyt mm. Nina Hyvärisen, Petri Kekonin, Arja Tiilin, Arja Raatikaisen, Malin Hellkvist-Sellénin sekä Marja-Terttu Willmanin teoksissa.

Heidi Lehtoranta on toiminut Leinosen assistenttina ja harjoittajana teoksissa Suo tihkua vihreä tammi, Chinese Objects, fragile | entity, Tranzient Horizon sekä Breaking the Fury.