Valosuunnittelija

Hanna Käyhkö

“Susanna pyysi minua suunnittelemaan valot teokseen Chinese Objects (2009). Pidän Susannan koreografioiden puhtaasta muotokielestä – Susannan koreografiat ovat äärimmilleen hiottuja ja kauniita. Jotta tällaisen liikkeen saa piirtymään kirkkaasti esiin niin, että näyttämöllä näkyy lopulta vain olennainen, vaaditaan myös valosuunnittelijalta äärimmäistä tarkkuutta ja pientä perfektionistin vikaa.”

Valosuunnittelija Hanna Käyhköä kiinnostaa erityisesti tilan ja valon suhde – hän toimii usein myös lavastajana valaisemissaan teoksissa. Teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta valo- ja äänisuunnittelun laitokselta vuonna 2009 valmistunut Käyhkö on työskennellyt useiden suomalaisten koreografien kanssa (mm. Joona Halonen, Jarkko Mandelin) ja suunnitellut valoja tanssiin ja teatteriin sekä Suomessa että ulkomailla. Tällä hetkellä Käyhkö toimii visualistina mm. PUPU kollektiv -ryhmässä.

“Hanna Käyhkön visualisoinnissa on — taikaa ja tehoa. Näkymät ovat hyvin cooleja ja itsetietoisen tarkkaan määriteltyjä.”
Helsingin Sanomat, Chinese Objects

Hanna Käyhkö on suunnitellut uudet valot Susanna Leinonen Companyn teoksiin Ei kukaan, vain ystäväsi ja Chinese Objects.