Tanssija

Elina Lindfors

”Susannan hyvin tarkasti sulateltu liikekieli ja sen persoonallisuus pieninä yksityiskohtina ovat kiehtonut minua pitkään. Itse olen luonnostani suurpiirteinen ja isojen linjojen ihminen, minkä takia haluan haastaa ja oppia toisenlaisia liikkeellisiä ajattelutapoja ja siten rikastuttaa ymmärrystäni kehostani, liikkeestä ja tanssitaiteesta. Susannan liikekielessä on selvät lauseet ja virkkeet, jotka alkavat isolla alkukirjaimella ja päättyvät pisteeseen, huuto – tai kysymysmerkkiin. Ne voivat olla katsojasta miellyttäviä tai epämiellyttäviä lauseita, mutta eivät mielestäni koskaan mitäänsanomattomia.”  – Elina Lindfors

Elina Lindfors on helsinkiläinen freelance tanssija, jonka uuden oppimisen into ja omien fyysisten rajojen tutkiminen kuljetti joukkuevoimistelun kautta tanssin pariin. Elina on valmistunut Kansallisoopperan balettioppilaitoksesta 2013 (näyttötutkinto) ja jatkanut nykytanssijan opintoja myöhemmin Itävallassa SEAD:ssä (Salzburg experimental academy of dance). Tanssijana ja esiintyjänä Elina on työskennellyt Suomessa ja ulkomailla monipuolisesti erilaisilla tanssin kentillä muun muassa saksalaisen bodytalk -tanssiteatteriryhmän, Tim Gerhardsin, Reija Wäreen ja Ian Kalerin teoksissa. Teatterilavoilla työskentelyn lisäksi hän on esiintynyt satunnaisesti tv-lähetyksissä ja musiikkivideoilla. Elina on yksi freelance tanssijoiden muodostaman yhteisön, This Good Companyn, perustajajäsen.

Elina on toiminut jo kymmenen vuoden ajan erilaisissa opetustehtävissä sekä tanssijoiden että urheilijoiden parissa. Hän on valmistunut kasvatustieteen maisteriksi (2015) ja vuonna 2019 hän on syventänyt liikkeen ja anatomian osaamistaan pilates ohjaaja koulutuksessa.