Breaking the Fury Kansallisbaletissa – vain kaksi esitystä jäljellä

Susanna Leinosen Breaking the Fury sai Suomen ensi-iltansa viime perjantaina 19.5.2017 Kansallisbaletin Voima -illassa. Kyseessä on Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoon kuuluva ilta, johon on koottu yhteen suomalaisen nykytanssin parhaat. Illan muut teokset ovat Virpi Pahkisen, Jyrki Karttusen ja Jorma Uotisen käsialaa.

Breaking the Fury sai ensi-iltansa 13.10.2012 ja Skånes Dans Teaterin tuotantona. Nyt Leinonen palasi teoksen pariin ja siirsi sen Kansallisbaletin tanssijoille. ”Breaking the Furyssä ilmassa on ajankohtaisia teemoja kuten toisten kohtaaminen ja yksilön asema yhteisössä. Musiikki ja visuaalisuus ovat minulle äärimmäisen tärkeitä elementtejä mutta teoksissani kaiken keskiössä on liike. Luomisprosessin huippukohtia minulle on juuri liikkeen etsiminen ha himoninen” Susanna Leinonen kertoo.

Breaking the Fury on tinkimättömän ja omaperäisen liikkeen juhlaa, jonka keskiössä ovat yksilön ja yhteisön väliset jännitteet. Hip hop -artisti Kasperi Laineen sinfoniaorkesterille säveltämä musiikki yhdessä teoksen visuaalisten ja elokuvallisten elementtien kanssa piirtää vahvan maailman, jossa tanssi, raivo ja hellyys kohtaavat.

Helsingin Sanomien Jukka O. Miettinen kiitti kritiikissään (HS 21.5.2017) teosta komeaksi ja hienosti esitetyksi. ”Erityisen vaikuttavat ovat Jouka Valkaman projisoinnit, jotka kuuluvat lajissaan hienoimpiin näkemistäni” Miettinen kirjoittaa.

 

Viimeiset kaksi esitystä

Voima-iltoja on ainoastaan kaksi jäljellä, eli Breaking the Furyn pääsee näkemään vielä keskiviikkona 24.5. ja lauantaina 27.5. klo 19 Kansallisbaletissa. Liput pääset ostamaan Lippupisteeltä tai suoraan verkkokaupasta tai Kansallisbaletin lipunmyynnistä.

Lue lisää:

 

← Takaisin