Warning: Creating default object from empty value in /var/www/fs4/50/susannal/public_html/wp-content/themes/susanna/functions/admin-hooks.php on line 182

Korkeakouluharjoitteluni Susanna Leinonen Companyssa

Suoritin maisterinopintoihini kuuluvan korkeakouluharjoittelun Susanna Leinonen Companylla syksyllä 2018. Pienestä koostaan huolimatta (tai ehkä myös sen ansioista) Companylla on hyvin laaja kirjo tehtäviä, joten aloitimme harjoitteluni keskustelemalla mielenkiinnonkohteistani, vahvuuksistani ja asioista, joissa haluaisin harjoittelun aikana kehittyä. Halusin oppia lisää erityisesti markkinoinnin ja viestinnän aloista, joten harjoittelunimikkeekseni sovimme markkinoinnin ja viestinnän harjoittelija. Aikaisemmasta kokemuksestani ja osaamisestani johtuen toivoin, että voisin työskennellä myös tuotannollisten asioiden parissa. Teinkin harjoitteluni aikana monipuolisesti ja vaihtelevasti kaikkia näitä hommia!

Ensimmäisen viikon aikana syvennyin Companyn toimintaan ja projekteihin, jotka olivat parhaillaan käynnissä. Pääsin työskentelemään assistenttina marraskuussa Savoylla järjestettyyn Nasty Women- keskusteluiltaan, jossa esitettiin myös SLC:n viimeisin teos ”Nasty” (2018). Ideoimme projektin koordinaattorin kanssa keskustelun runkoa ja haastattelimme panelisteja heidän ajatuksistaan teemaan liittyen. Saimmekin heiltä paljon kiitosta huolellisesti suunnitellusta tuotannosta, joka oli tietenkin aivan huikea palaute ihmisiltä, joiden työtä ihailee. Ideoin ja toteutin paljon myös projektin viestinnällisiä asioita ja markkinointia yhdessä koordinaattorin ja toiminnanjohtajamme kanssa. Oli hienoa päästä olemaan osa niin hienoa, ajankohtaista ja tärkeää tapahtumaa. Toteuduttuaan ilta olikin varmasti harjoitteluni kohokohta!

Itselleni oli henkilökohtaisesti tärkeää, että pystyin seisoa Companyn toiminnan takana. Arvostan Susanna Leinosen taiteellista näkemystä ja tiimin yhteen hiileen puhaltamista niin myötä, kuin vastoinkäymisissä. Työyhteisönä SLC tuntui turvalliselta tilalta ja koin, että toiminnassa yritettiin jatkuvasti etsiä mahdollisimman monen tahon kannalta toimivia ratkaisuja. Omaa työnjälkeä oli tilaa arvioida rehellisesti ja kriittisesti. Myös virheiden tekeminen oli sallittua. Virheen sattuessa minulle avattiin hyvin syitä sille, miksi jokin toisenlainen toimintatapa voisi olla tarkoitusta varten parempi. Virheisiin ei tarvinnut kuitenkaan jäädä vellomaan, vaan työtään saattoi jatkaa hyvällä mielellä eteenpäin.

Sain harjoitteluni aikana paljon uusia taitoja ja ymmärrystä alaa ja sen toimintatapoja kohtaan. Minut otettiin lämpimästi vastaan työyhteisössä ja koin olevani tasavertainen tiimin jäsen. Minulle suotiin vastuullisia tehtäviä ja sain työskennellä todella mielenkiintoisten asioiden parissa. Vastuusta huolimatta en koskaan kokenut, että en olisi voinut kääntyä vaikeassa paikassa harjoittelun ohjaajani puoleen. Vaikka työskentelin usein itsenäisesti, hän oli aina tavoitettavissa ja opastamassa, jos jokin asia arvelutti.

Harjoittelu Susanna Leinonen Companylla oli minulle hyvin positiivinen kokemus. Opin paljon uusia taitoja, joista tulee ehdottomasti olemaan hyötyä työelämään siirtyessäni. Olenkin suositellut harjoittelupaikkaa monelle opiskelukaverilleni oman harjoitteluni päätyttyä!

Tinja Nieminen
yhteiskuntatieteiden kandidaatti,
opiskelija Jyväskylän yliopiston kulttuuripolitiikan maisteriohjelmassa

← Takaisin