2017

Dreams of Replay

Dreams of Replay -teoksessa Susanna Leinosen pysäyttävä liikkeellinen kerronta ja Kasperi Laineen säveltämä musiikki vievät katsojan ajatuksia herättävälle matkalle. Vahvempi tietoisuus toimintamme seurauksista ajaa katsomaan ajassa taaksepäin ja punnitsemaan tehtyjä valintoja.

Tässä teoksessa Leinonen on palannut aiempiin töihinsä. Hän on rakentanut uuden teoksen kuuntelemalla vanhoja materiaaleja, muistellen, analysoiden ja tutkien aiempien teostensa liikekieliä. Hän ei ole uudelleenkäyttänyt materiaaleja, vaan matka menneeseen on luonut oman ainutlaatuisen maailmansa.

Teoksessa kohtaavat minimalistinen skenografia ja omintakeiset hahmot. Katsojan on pakko katsoa tarkemmin ja tutkia, mitä todella näyttämöllä näkee.

Koreografia Susanna Leinonen
Musiikki ja äänisuunnittelu Kasperi Laine
Valosuunnittelu Kalle Ropponen
Pukusuunnittelu Erika Turunen ja Susanna Leinonen
Tanssijat Tiia Huuskonen, Sara Kovamäki, Liisa Pietikäinen, Elisa Tuovila ja Erika Vilander
Kesto 60 min
Ensi-ilta 6.9.2017 Aleksanterin Teatterissa
Tuotanto Susanna Leinonen Company
Teoksen toteutumista ovat tukeneet Valtion esittävien taiteiden toimikunta, Helsingin kaupunki, Jane ja Aatos Erkon säätiö, Jenny ja Antti Wihurin rahasto ja Tanssiteatteri Raatikko.

Dreams of Replay -teoksen käsiohjelma

Dreams of Replay kelpaisi suomalaisen tanssiteatteriosaamisen vientituotteeksi – ”Kerrankin voi sanoa, että älkää jättäkö tästä mitään pois. Jopa kerrassaan riemastuttava veivattavien soittorasioiden kaksintaistelu puolustaa huumorilla paikkaansa. Absurdi alitajunta haastaa tolkullisen arkiajattelun. Tärkeä elementti on tietysti tanssijat, jotka pystyvät tulkitsemaan Susanna Leinosen millintarkkaa liikekieltä paitsi täydellisen teknisesti, myös ajatuksella. Koreografiassa ei jätetä mitään varaa sattumalle tai perustelemattomalle olemiselle. Tanssin rakastajaa miellyttää tietysti se, että tanssin voima ja puhtaus nousevat korostetusti esiin. Tässä on ensemble, joka voisi olla mistä hyvänsä maailman huippuryhmästä. Klassinen balettitekniikka yhdistyy nykytanssin yllättävyyteen ja nostaa kummankin parhaat puolet esiin.” – Jussi Tossavainen, Helsingin Sanomat 7.9.2017

← Takaisin teoksiin