Nasty Women Savoyssa – keskustelua ja hävyttömän hienoa nykytanssia

Susanna Leinonen Companyn seuraava kantaesitys Nasty saa ensi-iltansa Stoassa 7.9.2018. Kantaesitysjakson jälkeen teoksen teemoihin syvennytään tarkemmin Nasty Women -illassa Savoy -teatterissa. Nasty Women -illassa pohditaan, mitkä ovat #metoo -kampanjan jälkeen seuraavat askeleet. Paneelikeskustelu muodostaa illan ensimmäisen osion ja väliajan jälkeen nähdään teos Nasty.

Kun Donald J. Trump ja Hillary Clinton tekivät vaalikampanjoitaan koko läntisen maailman seuratessa vierestä, totesi Trump eräässä vaaliväittelyssä Clintonin olevan ”such a nasty woman”. Lausahdus levisi globaalisti, kun naiset sekä Yhdysvalloissa että ympäri maailmaa ottivat vähätteleväksi loukkaukseksi tarkoitetun heiton omakseen, tehden siitä voimauttavan sloganin. Samalla #NastyWomen-tunnisteen alla käytiin tärkeää keskustelua kulttuurimme suhteesta päteviin ja voimakkaisiin naisiin.

Susanna Leinonen Company tuo Savoy -teatteriin kokonaisuuden, jossa tämän teeman äärelle pysähdytään muiden naistoimijoiden kanssa. Nasty Women -ilta koostuu moderoidusta keskustelusta sekä Leinosen nykytanssiteoksesta. Paneelissa mukana ovat muun muassa Elina Knihtilä ja Koko Hubara, ja keskustelua vetää Maria Veitola. Muut keskustelijat julkistetaan kevään aikana. ”Olemme halunneet koota yhteen joukon erilaisia naisia, jotka ovat tehneet meihin vaikutuksen tienraivaajan rohkeudellaan” kertoo SLC:n toiminnanjohtaja Salla Mistola. ”Keskustelun tavoitteena ei ole kerrata vääryyksiä, vaan aidosti pohtia, miten tästä eteenpäin. Miten muutamme asenteita ja yhteiskunnallisia rakenteita? Pitääkö naisen olla ”nasty” pärjätäkseen?”

Keskustelun jälkeen nähdään Susanna Leinosen tuorein teos Nasty. Ajankohtainen esitys tutkii kehoon kohdistuvista odotuksia, hyökkäyksiä ja rajoituksia. Teos näyttää, miten puramme kohtaamamme epäoikeudenmukaisuutta ja armottomuutta toisiimme, laittaen pahan kiertämään. Naisiin kohdistetut kovat sanat tulevat lihaksi ja heijastuvat näyttämön pinnoille. Nastyssa Leinosen taidokas koreografia, huipputanssijat ja Arvo Pärtin herkkä musiikki muodostavat ainutlaatuisen kontrastin.

”Näen, että taide voi olla sillanrakentaja yhteiskunnallisessa keskustelussa – ilman, että teos itsessään on mielenilmaus” kertoo Leinonen. Hänen teoksissaan on usein nähty vahvoja naishahmoja, joita ei ole käsitelty sukupuolensa kautta tai jotka eivät ole toimineet totutun normatiivisesti.

Nasty Stoassa 7.-16.9.2018
Nasty Women -ilta Savoyssa 7.11.2018 klo 19.00

 

OSTA LIPUT

← Takaisin